Вплив вакуумного способу охолодження на якісні показники батону - Козак, Олександр Сергійович; Назаренко, Іванна; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович (My University, 2021)
Використання вакуумного охолодження хліба - вирішення проблем часу охолодження, зменшення енергоспоживання та виробничих площ, необхідних для охолодження готової продукції, дає можливість автоматизувати процес охолодження, а в деяких аспектах, і поліпшення якості готової продукції.

The use of vacuum cooling of bread is a solution to the problems of cooling time, reducing energy consumption and production space required for cooling finished products, and makes it possible to automate the cooling process and, in some aspects, improve the quality of finished products.
Keywords: батон; вакуум-випарне охолодження; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; vacuum evaporative cooling; loaf