Дослідження процесу сушіння білків «Соя концентрат», «Белкотон с 95» та їх комбінації конвективно-терморадіаційним способом - Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Страшинський, Ігор Мирославович; Малежик, Іван Федорович; Пасічний, Василь Миколайович; Коломієць, Роман Анатолійович (My University, 2015)
Метою даної статті є дослідження способу сушіння білкових препаратів рослинного «Соєвий концентрат» і тваринного «Белкотон С 95» походження та їх комбінації, які в подальшому передбачається використовувати як наповнювач для м'ясних та м'ясомістких продуктів. Як спосіб сушіння нами було запропоновано комбінацію конвективного та терморадіаційного. The purpose of this article is to study the drying process of protein preparations of vegetable "Soy concentrate" and animal "Belkoton 95" origin, and combinations thereof, which are further to be used as a filler for meat and meat raw materials products. As the drying method we proposed a combination of convection and thermoradiation.
Keywords: інфрачервоне сушіння; білковмісні наповнювачі для м'ясних і м'ясомістких продуктів; комбінації білкових препаратів; комбінований метод; опромінення; енергозатрати; infrared drying; protein-rich fillers for meat and meat products; combination of protein preparations; combined method; irradiation; energy consumption; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв