Кохан, Олена ОлександрівнаВдовіченко, Марія АнатоліївнаЄрмакова, Сніжана СергіївнаОнофрійчук, Оксана Сергіївна2023-08-282023-08-282019Патент №131281 UA, МПК A23G 3/00 (2018.01) Цукерки типу нугатин на тагатозі / Кохан О. О, Вдовіченко М. А., Єрмакова С. С., Онофрійчук О. С. ; заявник Національний університет харчових технологій. - № u 201807489 ; заявл. 04.07.2018 ; опубл. 10.01.2019, Бюл. № 1, 2019 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41022Деклараційний патент на корисну модель. Запропонований склад цукерок типу нугатин представлений у комбінації цукрозамінника, крохмальної патоки, яєчного білка та ароматизатора. Згідно з корисною моделлю, як цукрозамінник використовується тагатоза і фруктоза та виріб додатково містить концентрат сироваткового білка, какао-порошок, желатин . Використання тагатози і фруктози дає можливість виготовити цукерки типу нугатин необхідної структури, а також зі зниженою калорійністю. Declaratory patent for a utility model. The proposed composition of candies of the nougat type is presented in a combination of sugar substitute, starch molasses, egg protein and flavoring. According to the useful model, tagatose and fructose are used as sugar substitutes, and the product additionally contains whey protein concentrate, cocoa powder, and gelatin. The use of tagatose and fructose makes it possible to produce nougatine-type candies of the required structure, as well as with reduced calorie content.otherцукерки типу нугатинтагатозафруктозасироватковий білокглікемічний індексnougat candiestagatosefructosewhey proteinglycemic indexкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівЦукерки типу нугатин на тагатозі (Патент на корисну модель №131281)Technical Report