Цукерки типу нугатин на тагатозі (Патент на корисну модель №131281) - Кохан, Олена Олександрівна; Вдовіченко, Марія Анатоліївна; Єрмакова, Сніжана Сергіївна; Дорожинська (Онофрійчук), Оксана Сергіївна (My University, 2019)
Деклараційний патент на корисну модель. Запропонований склад цукерок типу нугатин представлений у комбінації цукрозамінника, крохмальної патоки, яєчного білка та ароматизатора. Згідно з корисною моделлю, як цукрозамінник використовується тагатоза і фруктоза та виріб додатково містить концентрат сироваткового білка, какао-порошок, желатин . Використання тагатози і фруктози дає можливість виготовити цукерки типу нугатин необхідної структури, а також зі зниженою калорійністю. Declaratory patent for a utility model. The proposed composition of candies of the nougat type is presented in a combination of sugar substitute, starch molasses, egg protein and flavoring. According to the useful model, tagatose and fructose are used as sugar substitutes, and the product additionally contains whey protein concentrate, cocoa powder, and gelatin. The use of tagatose and fructose makes it possible to produce nougatine-type candies of the required structure, as well as with reduced calorie content.
Keywords: цукерки типу нугатин; тагатоза; фруктоза; сироватковий білок; глікемічний індекс; nougat candies; tagatose; fructose; whey protein; glycemic index; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів