Бондар, Наталія ПетрівнаГубеня, Вячеслав ОлександровичШаран, Лариса ОлександрівнаГеращенко, Олеся Володимирівна2019-03-212019-03-212019Використання ламінарії у технології м’ясних котлет, збагачених йодом / Н. П. Бондар, В. О. Губеня, Л. О. Шаран, О. В. Геращенко // Молодий вчений. – 2019. - № 1 (65). – С. 184-188.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28911У статті, на основі аналізу й узагальнення результатів наукових досліджень учених обґрунтовано доцільність збагачення йодом ресторанної кулінарної продукції. Запропоновано використання ламінарії у технології м’ясних котлет, збагачених йодом. Представлено результати досліджень з впливу ламінарії на технологічний процес виробництва м’ясних котлет їх якість. In the article, based on the analysis and generalization of the results of scientific researches of scientists, the expediency of enrichment with iodine of restaurant culinary products has been substantiated. The use of laminaria in iodine-enriched meat cutlet technology is proposed. The results of studies on the influence of laminaria on the technological process of production of meat chips are presented.uk-UKламінаріяйододефіцитальгінатимінеральні речовиниводоростіlaminariaiodine deficiencyalginatesmineral substancesalgaeкафедра готельно-ресторанної справиВикористання ламінарії у технології м’ясних котлет, збагачених йодомArticle