Парова бульбашка у полі високоциклічної зміни тиску - Кулінченко, Віталій Романович; Зав'ялов, Володимир Леонідович (My University, 2012)
Розглянуто парову бульбашку у киплячій рідині на об’єм якої діє ультразвукове поле. У лінійному наближені отримано вирази для амплітуди коливань радіуса і температури парового включення, які справедливі для любої товщини теплового перегрітого шару. Отримано обмеження на амплітуду ультразвукового поля і знайдено рівняння для стаціонарного режиму пароутворення. Asteam bubble is considered in a boiling liquid on the volume of which the ultrasonic field operates. In linear the close are got expressions for amplitude of vibrations of radius and temperature of the steam including, what just for the dear thickness of the thermal overheated layer. A limit on amplitude of the ultrasonic field is got and equalization for the stationary mode of vaporization is found.
Keywords: парова бульбашка; перегріта пара; кипляча рідина; ультразвукове поле; амплітуда коливань; пароутворення; steam bubble; overheated; boiling liquid; ultrasonic field; amplitude of oscillations; vaporization; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв