Вищі жіночі курси – складова системи вищої гуманітарної освіти України ( ІІ пол. ХІХ – поч. ХХ ст.) - Левицька, Надія Миколаївна (My University, 2011)
У статті розглядається історія створення та діяльності Вищих жіночих курсів як складова системи вищої гуманітарної освіти. Охарактеризовано організацію їх роботи, діяльність викладацького складу, становлення навчального процессу, склад слухачок, висвітлено процес еволюції прав Вищих жіночих курсів, досліджено викладання українознавчих дисциплін. The article discusses the history of formation and activities of the Higher women’s courses as part of system of higher humanitarian education. Characterized the organization of their work, activities of teaching staff, the development of the educational process, structure of listeners, lighted up the evolution of rights of Higher women’s courses, investigated teaching Ukrainian science disciplines.
Keywords: вищі жіночі курси; гуманітарна освіта; вища освіта; фемінізм; кафедра гуманітарних дисциплін