Вивчення функціонально-технологічних властивостей крохмальної патоки у складі йогурту - Іващенко, Ольга Миколаївна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2022)
У статті досліджено можливість застосування крохмальної патоки у складі йогурту питного нежирного. Підтверджено позитивний вплив патоки карамельно:глюкозного сиропу марки ІГ-42 на показники якості йогурту нежирного класичного виду та біойогурту. Встановлено, що патока у кількості 9% у перерахунку на сухі речовини практично не впливає на час сквашування молока. За показниками вологоутримувальної здатності комплексом органолептичних показників йогурту не жирного класичного і йогурту нежирного з пробіотиками встановлено, що найкращі функціонально-технологічні властивості виявляє глюкозний сироп марки ІГ-42
Keywords: йогурт; патока крохмальна; молочно-білковий згусток; yogurt; starchmolasses; milk-proteincurd; кафедра технології молока і молочних продуктів