Особливості кінетики сорбції вологи зернинами різних розмірів - Гапонюк, Ігор Іванович (My University, 2016)
Для приведення зерна в стійкий стан зберігання його вологість зменшують до так називає мого критичного стану, або вологовмісту. Проте залежно від параметрів довкілля зерно, як капілярно-пористе колоїдне тіло, неперервно перебуває в процесі динамічного вологообміну із довкіллям. За підвищеної температури та вологості довкілля зерно може сорбувати вологу і його вологість може перевищувати критичний вологовміст. To bring grain storage stable state to reduce its moisture so critical state of my calls or moisture. However, depending on your environment grain as capillary-porous colloidal body continuously in the process of dynamic moisture from the environment. For high temperature and humidity environment grain can absorb moisture and humidity exceed the critical moisture content.
Keywords: кафедра технології зберігання і переробки зерна; зерно; волога; сорбція; grain; sorption; wet