Порівняльна оцінка впливу носіїв двовалентного заліза на структурно-механічні властивості тіста та якість хліба - Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса Юріївна (My University, 2008)
У статті теоретично обґрунтовано необхідність збагачення залізом продуктів з борошна та досліджено вплив неорганічних і органічних носіїв двовалентного заліза на перебіг технологічного процесу виробництва хліба. The article deals with the theoretic substantiation of importance of iron-enriched products out of the flour and the effect of the organic and inorganic Fe2+-compounds to the technological process of bread production.
Keywords: хлібобулочні вироби антианемічного призначення; залізодефіцитна анемія; носії двовалентного заліза; збагачені залізом хлібобулочні вироби; фортифіковані хлібобулочні вироби; фортифікація залізом; antianemic bakery products; iron deficiency anemia; Fe2+-compounds; iron-enriched bakery products; fortified bakery products; iron fortification; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра готельно-ресторанної справи