Губеня, Вячеслав ОлександровичАрсеньєва, Лариса Юріївна2012-02-092012-02-092008Губеня, В. О. Порівняльна оцінка впливу носіїв двовалентного заліза на структурно-механічні властивості тіста та якість хліба / В. О. Губеня, Л. Ю. Арсеньєва // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2008. - № 11(48). - С. 13-18.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/204У статті теоретично обґрунтовано необхідність збагачення залізом продуктів з борошна та досліджено вплив неорганічних і органічних носіїв двовалентного заліза на перебіг технологічного процесу виробництва хліба. The article deals with the theoretic substantiation of importance of iron-enriched products out of the flour and the effect of the organic and inorganic Fe2+-compounds to the technological process of bread production.uk-UKхлібобулочні вироби антианемічного призначеннязалізодефіцитна анеміяносії двовалентного залізазбагачені залізом хлібобулочні виробифортифіковані хлібобулочні виробифортифікація залізомantianemic bakery productsiron deficiency anemiaFe2+-compoundsiron-enriched bakery productsfortified bakery productsiron fortificationкафедра експертизи харчових продуктівкафедра готельно-ресторанної справиПорівняльна оцінка впливу носіїв двовалентного заліза на структурно-механічні властивості тіста та якість хлібаArticle