Інноваційні методи сушіння для збереження біологічно активних речовин у рослинній сировині - Суперека, Елеонора Володимирівна; Бурлака, Тетяна Василівна (My University, 2024)
У світі постійного розвитку та пошуку нових технологій виробництва та збереження продуктів, важливою стає проблема збереження біологічно активних речовин у рослинній сировині під час процесу сушіння. Ця проблема набуває особливого значення у зв'язку з розширенням використання рослинної сировини у харчовій, фармацевтичній та косметичній промисловості, де збереження корисних властивостей стає критичним фактором. Інноваційні методи сушіння стають ключовим інструментом у збереженні біологічно активних речовин у рослинній сировині. Ці методи включають в себе використання новітніх технологій, що дозволяють забезпечити оптимальні умови сушіння для збереження максимальної кількості корисних сполук.
Keywords: сушіння рослинної сировини; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв