Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаКарпович, Інна Віталіївна2023-11-222023-11-222023Деменюк, О. М. Мальтодекстрини як продукти біоконверсії крохмалю / О. М. Деменюк, І. В. Карпович // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. – Полтава : ПУЕТ, 2023. – С. 17-23.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41577Сучасними та популярними замінниками жиру у харчових продуктах є мальтодекстрини, які мають широке використання, як в нашій країні, так і за кордоном. Виробництво даних крохмалепродуктів має ускладнене дотримання технологічного режиму, а семе рівномірного ступінчастого прогріву крохмальної суспензії, внаслідок порушення якого можуть втрачатися особливі властивості мальтодекстринів – їх термореверсивність. Актуальним є спрощення температурного режиму зі збереженням властивостей го-тового продукту. Метою роботи було дослідження впливу технологічних умов на властивості мальтодекстринів і удосконалення технологічної схеми їх виробництва.otherамілолітичні ферментибіоконверсія крохмалюмодифікований крохмаль.modified starchamylolytic enzymesbioconversion of starchкафедра технології цукру і підготовки водиМальтодекстрини як продукти біоконверсії крохмалюArticle