Мальтодекстрини як продукти біоконверсії крохмалю - Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Карпович, Інна Віталіївна (My University, 2023)
Сучасними та популярними замінниками жиру у харчових продуктах є мальтодекстрини, які мають широке використання, як в нашій країні, так і за кордоном. Виробництво даних крохмалепродуктів має ускладнене дотримання технологічного режиму, а семе рівномірного ступінчастого прогріву крохмальної суспензії, внаслідок порушення якого можуть втрачатися особливі властивості мальтодекстринів – їх термореверсивність. Актуальним є спрощення температурного режиму зі збереженням властивостей го-тового продукту. Метою роботи було дослідження впливу технологічних умов на властивості мальтодекстринів і удосконалення технологічної схеми їх виробництва.
Keywords: амілолітичні ферменти; біоконверсія крохмалю; модифікований крохмаль.; modified starch; amylolytic enzymes; bioconversion of starch; кафедра технології цукру і підготовки води