Дослідження дисперсності повітряної фази в морозиві на молочній основі із замінниками цукру - Басс, Оксана Олександрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2021)
Проведені дослідження підтверджують, що еритритол, як замінник цукру, та суміш еритритолу з патокою ГФС здатні забезпечувати достатньо високу дисперсність повітря у морозиві різних видів, що позитивно впливає на його органолептичні властивості, а композиційні системи на основі ГФС та ПК дозволяють отримати морозиво зі стійкими структурозбережуючими характеристиками.
Keywords: морозиво; диспесність; цукрозамінники; кафедра технології молока і молочних продуктів