Шоколадно-горіховий крем підвищеної біологічної цінності (Патент на корисну модель № 73940) - Носенко, Тамара Тихонівна; Михальчук, Дарина Миколаївна; Солдатенкова, Анна Олексіївна (My University, 2012)
Шоколадно-горіховий крем підвищеної біологічної цінності містить рафіновану соняшникову олію, цукор, какао, подрібнені ядра волоського горіха, насіння льону, переетерифікований жир, молоко коров’яче пряжене, сіль та ванільний цукор. Технічний результат полягає у тому, що створений продукт має високу біологічну цінність, володіє функціональними властивостями та, у порівнянні з прототипом, має значно більший термін придатності.
Keywords: десерт; dessert; крем; насіння льону; біологічна цінність; семена льна; биологическая ценность; spread; flax seed; biological value; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів