Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаЛезенко, Галина Олександрівна2013-02-122013-02-122003Миколів, Т. І. Хімічний склад яблук і застосування їх у профілактичному харчуванні / Т. І. Миколів, Г. О. Лезенко // Розроблення, дослідження і створення продуктів функціонального харчування, обладнання та нових технологій для харчової і переробної промисловості: програма і матеріали 69-ї наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів, 22–24 квітня 2003 р. – Київ : НУХТ, 2003. – Ч. 1. – С. 101.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6243Проаналізовано хімічний склад яблук і продуктів їх перероблення – яблучного соку, вичавок. Охарактеризовано фізіологічну дію, яку справляють на організм людини біологічно активні речовини, що містяться в яблуках. Обгрунтовано застосування яблук у профілактичному харчуванні.Analyzed the chemical composition of apples and their processing products - apple juice, pomace. We characterize the physiological action you have on the human body biologically active substances contained in apples. Application of apples in preventive nutrition.otherяблучний сікпектинові речовиниурсолова кислотаобмін речовинapple juicepectinursolova acidmetabolismкафедра технології оздоровчих продуктівХімічний склад яблук і застосування їх у профілактичному харчуванніThesis