Вплив фракційності морденіту на ефективність зневоднення водно-спиртових розчинів - Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій Михайлович (My University, 2011)
Авторами встановлено, що ефективність зневоднення водно-спиртових розчинів мордентом фракції 1…2 мм вища ніж при використанні дисперсійних часток фракції 2…3 мм. Адсорбційний ефект зростатиме із зменшенням розмірів дисперсійних частинок, проте при цьому буде суттєво погіршуватися фільтраційна здатність дисперсії. The authors found that the efficiency of dewatering of aqueous-alcoholic solutions mordenite fraction 1 ... 2mm higher than when using the dispersion of particles of fraction 2 ... 3 mm. Adsorption effect will increase with decreasing particle size of the dispersion, but it will significantly deteriorate the filtering capability of the dispersion.
Keywords: адсорбція; морденіт; зневоднення; adsorption; mordenite; dehydrated; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв