Інструментальні методи визначення фальсифікації меду - Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Позняк, Оксана Михайлівна (My University, 2023)
Встановлено, що хроматографічні методи є точними і надійними виявленням фальсифікаторів меду, але потребують багато часу, кваліфікованого персоналу, та витратних матеріалів. Спектроскопічні методи є більш швидкими та практичними, але менш точними. ЯМР є надійним, але дорогим і вимагає кваліфікованого персоналу.
Keywords: мед; фізико-хімічні показники; фальсифікація; honey; physical and chemical indications; falsification