Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі - Національний університет харчових технологій (My University, 2022)
У даному виданні представлено програма та тези матеріалів доповідей міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», яка проводиться Національним університетом харчових технологій і присвячена 55-й річниці створення кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів. Проведення конференції направлене на обговорення сучасних трендів і стратегії розвитку харчової промисловості та крафтових виробництв, зокрема в м’ясопереробній галузі та переробки продуктів тваринництва, актуальних технологій та інновацій м'ясопереробної галузі, світового та регіонального ринку харчових виробництв, використання харчових добавок, інноваційних складових створення пакувального обладнання, способів консервування і зберігання сировини та продукції в харчовій галузі, їх адаптації сфері гостинності та туристичному бізнесу, визначення перспективних інновацій з харчових технологіях та продукції для НоReCa в туризмі в Україні та світі, розвитку економіки т аменеджменту індустрії гостинності. Конференція направлена на обмін думками щодо тенденцій розвитку та перспектив м’ясопереробної галузі, крафтових виробництв, налагодження шляхів співпраці наукових установ, регіональних крафтових і високопродуктивних виробництв для формування науково-практичних засад розвитку харчових виробництв, їх взаємодії з сферою гостинності та екотуризму. В програмі та матеріалах конференції представлено світові та регіональні тенденції, інновації, перспективи м’ясопереробної галузі та харчових виробництв різної продуктивності в сфері гостинності та розроблення нішової продукції для НоReCa в туризмі в Україні та світі. This publication presents the program and summaries of the reports of the international scientific and practical conference "Innovative technologies and prospects for the development of the meat processing industry", which is held by the National University of Food Technologies and is dedicated to the 55th anniversary of the establishment of the Department of Meat and Meat Products Technology. The holding of the conference is aimed at discussing modern trends and strategies for the development of the food industry and craft industries, in particular in the meat processing industry and the processing of livestock products, current technologies and innovations in the meat processing industry, the global and regional food industry market, the use of food additives, innovative components of creation packaging equipment, methods of preservation and storage of raw materials and products in the food industry, their adaptation in the field of hospitality and tourism business, identification of promising innovations in food technologies and products for NoReCa in tourism in Ukraine and the world, development of the economy and management of the hospitality industry. The conference is aimed at exchanging opinions on the development trends and prospects of the meat processing industry, craft industries, establishing ways of cooperation between scientific institutions, regional craft and high-performance industries for the formation of scientific and practical foundations for the development of food industries, their interaction with the field of hospitality and ecotourism. The program and materials of the conference present global and regional trends, innovations, perspectives of the meat processing industry and food industries of various productivity in the field of hospitality and the development of niche products for NoReCa in tourism in Ukraine and the world.
Keywords: крафтове виробництво; м’ясопереробна галузь; переробка продуктів тваринництва; інновації (м'ясопереробка); харчові добавки; зберігання м'ясної сировини; craft production; meat processing industry; processing of livestock products; innovations (meat processing); food additives; storage of meat raw materials