Дослідження операцій переміщення картонної упаковки у формі паралелепіпеда за допомогою шнека у пакувальних машинах - Деренівська, Анастасія Василівна; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Гавва, Олександр Миколайович (My University, 2012)
В деяких пакувальних машинах використовують шнековий конвеєр, який змінює інтенсивність переміщення упаковок. Метою даної роботи є проведення аналізу впливу основних законів руху упаковки: переміщення з постійним прискоренням, з постійно зростаючим прискоренням, з постійно спадаючим прискоренням, зміною прискорення за косинусоїдальним та синусоїдальним законом на геометричні параметри шнека. Дослідження процесу перевантаження упаковки дало можливість визначити оптимальні геометричні параметри профілю шнека, для забезпечення безперебійної високопродуктивної роботи пакувальної машини. In some packing machines a screw conveyor is used. It changes the intensity of movement of packages. The purpose of this work is to conduct an analysis of the influence of the basic laws of motion of the package: moving with constant acceleration, with constantly increasing acceleration, with constantly falling acceleration, the change of acceleration by cosine and sinusoidal law on the geometric parameters of the screw. Investigating the process of overloading the packaging made it possible to determine the optimal geometric parameters of the screw profile, to ensure uninterrupted high performance of the packaging machine.
Keywords: шнековий конвеєр; перевантаження; закон руху; упаковка; орієнтування; screw conveyer; transfer; law of motion; package; orientation; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки