Стічні води - основна екологічна проблема молокопереробних підприємств - Сулейко, Тетяна Леонідівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Семенова, Олена Іванівна (My University, 2008)
Охарактеризована діяльність молокопереробних підприємств з точки зору забруднення водних ресурсів. Запропоновано біологічні методи очищення стічних вод молокопереробних підприємств. Вказані переваги застосування способу клітинної іммобілізації для очищення стічних вод. Наведені основні параметри процесу. Експериментально підтверджена доцільність застосування способу інтенсифікації електричним струмом.

Characterized milk business activities in terms of water pollution. A biological methods of sewage treatment milk business. These advantages of applying the method of cell immobilization for wastewater treatment. The basic parameters of the process. Experimentally confirmed the feasibility of the method intensification electrocution.
Keywords: стічні води; wastewater aerobic treatment; аеробне очищення; активний мул; іммобілізація; сапоніт; електричний струм; activated sludge; immobilization; saponite; electric current; кафедра екології та екоменеджменту