Левицька, Надія МиколаївнаКоцюбанська, Ольга Олександрівна2019-04-102019-04-102015Левицька, Н. Середньовічне місто як рушійна сила розвитку харчових технологій / О. Коцюбанська, Н. Левицька // Гілея : науковий вісник : збірник наукових праць. - К., 2015. - Випуск 103. - С. 13-16.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28952У даній статті розкривається роль міст як ініціатора розвитку харчових технологій та колиски харчової промисловості. Виділено основні фактори розвитку, проаналізовано роль міст у трансформації та експорті харчових технологій. Окремий акцент зроблено на формуванні міської харчової культури як елементу глобалізаційних процесів у середньовіччі. This paper is devoted to the role of the medieval city as a catalyst for the development of food technologies and the cradle of the food industry. The basic factors of development and the role of cities in transformation and export of food technologies were subscribed. A special focus is made on the formation of urban food culture as an element of the globalization processes in the Middle Ages.uk-UKкафедра гуманітарних дисциплінmedieval cityсередньовічне містоcraft guildреміснича гільдіяСередньовічне місто як рушійна сила розвитку харчових технологій.Article