Антонюк, Олена ВолодимирівнаПоліщук, Галина Євгеніївна2015-03-252015-03-252015Антонюк, О. В. Особливості структурування сумішей морозива з рослинними екстрактами / О. В. Антонюк, Г. Є. Поліщук // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24-25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 111-112.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19899Структурна особливість неньютонівських рідин, до яких відносяться суміші морозива, полягає у присутності структурних одиниць течії, розміри яких набагато перевищують розміри молекул дисперсійного середовища - води. Взаємодія між дисперсними часточками може призводити до утворення достатньо міцних контактів, насамперед коагуляційної природи. Однією з найважливіших властивостей структурованих псевдопластичних систем та неньютонівських рідин є ефективна в’язкість. The structural feature of non-Newtonian fluids, which include a mixture of ice, is the presence of structural units of flow whose size is much larger than the molecules of the dispersion medium - water. The interaction between dispersed slices can generate enough solid contact, especially coagulation nature. One of the most important properties of psevdoplastychnyh structured and non-Newtonian fluids are effective viscosity.otherморозивоструктуруваннярослинний екстрактice creamstructuringherbal extractкафедра технології молока і молочних продуктівОсобливості структурування сумішей морозива з рослинними екстрактамиOther