Спосіб освітлення фруктового соку (Деклараційний патент на винахід № 70641) - Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Манк, Валерій Веніамінович (My University, 2004)
Спосіб освітлення фруктового соку, що передбачає його нагрівання і подальшу обробку сорбентом, який відрізняється тим, що як сорбент застосовують палигорськіт в концентрації 10-20%. A method of fruit juice clarification, comprising heating and its subsequent processing sorbent, characterized in that palygorskite is used as a sorbent in a concentration of 10-20%.
Keywords: адсорбція; сік; палигорськіт; adsorption; juice; palygorskite; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології консервування