Хіврич, Борис ІвановичУстинов, Юрій ВасильовичАнтонюк, Марія МиколаївнаСтабніков, Віктор Петрович2013-02-272013-02-272002Отримання селеновмісних добавок на основі проростків сільськогосподарських рослин/ М. М. Антонюк, Б. І.Хіврич, Ю. В. Устинов, В. П. Стабнiков // Вісник РДТУ. – 2002. – №3. – С. 99-104.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6599Досліджено отримання селенозбагачених добавок рослинного походження та використання їх у виробництві хлібобулочних виробів. Показана можливість накопичення селену зерном злакових та бобових культур при замочуванні у водних розчинах гідроселеніту натрію. Встановлено, що основна акумуляція селену зернобобовими культурами при дозі селену 20 – 100 мкг/г зерна майже повністю відбувається за першу добу. Production of selenium-containing supplements of plant origin and their use for bakery product manufacturing were studied. Possibility to accumulate selenium by grains and beans during their soak in water solutions of sodium hydroselenite was shown. It was established that the main accumulation of selenium by grain legumes at dose of selenium from 20 to 100 mkg/g of grain was going during the first day.uk-UKдобавки рослинного походженняхлібобулочні виробиселенSeleniumsupplements of plant originbakery productsкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівОтримання селеновмісних добавок на основі проростків сільськогосподарських рослинArticle