Використання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у технології харчових продуктів з високим вмістом жирів - Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна (My University, 2018)
Використання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у рецептурах продуктів з високим вмістом жирів є ефективним засобом попередження окиснення жирів. Окрім інгібування окисних процесів, використання рослинних добавок з пророщеного насіння дозволяє підвищити у продуктах вміст біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, мінералів, фенольних сполук, а також надати їм нових смакових відтінків. Using of supplements of agricultural crops sprouted seeds in recipes of products with high fat content is an effective method for preventing fat oxidation. In addition to inhibiting oxidative processes, using of plant additives from germinated seeds can increase the content of biologically active substances, in particular, vitamins, minerals, phenolic compounds, as well as give them new flavoring shades.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; пророщування; антиоксиданти; продукти з високим вмістом жиру; germination; antioxidants; high-fat food