Рефреймінг як ефективний метод самомотивації - Клочан, Єва Дмитрівна; Болотіна, Ірина Миколаївна (My University, 2024)
Розглянуто роль самомотивації працівників як ключового чинника ефективності менеджера та організації. Самомотивація визначає здатність співробітників самостійно приймати рішення у складних ситуаціях, а завдання керівника полягає у сприянні розвитку цієї якості шляхом врахування потреб та потенціалу підлеглих. Окреслено сутність самомотивації та її залежність від бажання й компетентностей працівника. Особливу увагу приділено рефреймінгу як ефективному інструменту підвищення самомотивації, який допомагає змінювати сприйняття ситуацій із негативного на позитивне без викривлення реальності. Систематичне застосування рефреймінгу сприяє формуванню креативного робочого середовища, покращенню взаємодії в колективі та підвищенню конкурентоспроможності підприємства.
Keywords: кафедра економіки праці та менеджменту; самомотивація персоналу; рефреймінг