М’ясомістка напівкопчена ковбаса з м’ясом качки пекінської (Патент на корисну модель № 133197) - Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович; Вертелецька, Наталія Павлівна (My University, 2019)
Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме – до виробництва напівкопчених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясомісткої напівкопченої ковбаси з м'яса качки пекінської з використанням додаткових джерел білків тваринного і рослинного походження та за рахунок переробки вторинної сировини, яка забезпечувала б одержання нових виробів зі збалансованим складом поживних речовин. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of semi-smoked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing semi-smoked sausage from рeking duck meat using additional sources of animal and vegetable proteins and by processing secondary raw materials, which would provide new products with a balanced composition of nutrients.
Keywords: рeking duck; м’ясо; качка пекінська; соєвий ізолят; колагенвмісна сировина; напівкопчена ковбаса; meat; soy isolate; collagen-containing raw materials; semi-smoked sausage; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів