Спосіб отримання цукру з утфелю останньої кристалізації (Деклараційний патент на винахід № 69240 A) - Сімахіна, Галина Олександрівна; Чагайда, Андрій Олегович; Ліпєц, Антон Адамович; Черевко, Олег Леонідович (My University, 2004)
Спосіб отримання цукру з утфелю останньої кристалізації включає уварювання утфелю з наступним охолодженням при перемішуванні в утфелемішалках, проміжне центрифугування частини утфелю після 3-4 годин охолодження з поверненням відділеного відтоку в утфелемішалки, відділення меляси, афінацію отриманого цукру. Проміжне центрифугування проводять із попередньою афінацією цукру в центрифугах розчином меляси, що має температуру 86-88 С° і вміст сухих речовин 74-76 %, в кількості 3,0-3,5 % до маси утфелю. A method for production of sugar from massecuite of last crystallization consists in extracting of massecuite with following cooling at shaking in massecuite mixers, intermediate centrifuging part of massecuite after 3-4 hours of cooling with returning of separated outflow in massecuite mixers, separation of molasses, affination of received sugar. Intermediate centrifuging is carried out with preliminary affination of sugar in centrifuges by molasses solution (86-88 oC and content of dry substance 74-76 %) in quantity of 3,0-3,5 % to massecuite mass.
Keywords: спосіб отримання цукру; method of producing sugar; утфель; massecuite; уварювання утфелю; extracting of massecuite; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології оздоровчих продуктів