Сімахіна, Галина ОлександрівнаЧагайда, Андрій ОлеговичЛіпєц, Антон АдамовичЧеревко, Олег Леонідович2014-06-022014-06-022004Деклараційний патент на винахід № 69240 A, МПК C13D 3/06 (2007.01). Спосіб отримання цукру з утфелю останньої кристалізації / Г. О. Сімахіна, А. О. Чагайда, А. А. Ліпєц, О. Л. Черевко; заявник – Національний університет харчових технологій. – № 20031211880; заявл. 18.12.2003; опубл. 16.08.2004, Бюл. № 8.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14754Спосіб отримання цукру з утфелю останньої кристалізації включає уварювання утфелю з наступним охолодженням при перемішуванні в утфелемішалках, проміжне центрифугування частини утфелю після 3-4 годин охолодження з поверненням відділеного відтоку в утфелемішалки, відділення меляси, афінацію отриманого цукру. Проміжне центрифугування проводять із попередньою афінацією цукру в центрифугах розчином меляси, що має температуру 86-88 С° і вміст сухих речовин 74-76 %, в кількості 3,0-3,5 % до маси утфелю. A method for production of sugar from massecuite of last crystallization consists in extracting of massecuite with following cooling at shaking in massecuite mixers, intermediate centrifuging part of massecuite after 3-4 hours of cooling with returning of separated outflow in massecuite mixers, separation of molasses, affination of received sugar. Intermediate centrifuging is carried out with preliminary affination of sugar in centrifuges by molasses solution (86-88 oC and content of dry substance 74-76 %) in quantity of 3,0-3,5 % to massecuite mass.uk-UKспосіб отримання цукруmethod of producing sugarутфельmassecuiteуварювання утфелюextracting of massecuiteкафедра готельно-ресторанної справикафедра технології оздоровчих продуктівСпосіб отримання цукру з утфелю останньої кристалізації (Деклараційний патент на винахід № 69240 A)Other