Утилізація опалого листя з використанням метанової ферментації - Бублієнко, Наталія Олександрівна; Семенова, Олена Іванівна; Лисенко, Аліна; Столяр, Інна (My University, 2013)
Охарактеризовано екологічну проблему, яка виникає при накопиченні опалого листя на території міст. Для її вирішення запропоновано використання метанової ферментації. Це дасть можливість отримання значної кількості біогазу і шламу, який є цінним добривом для підвищення родючості ґрунтів. Characterize the environmental problem that occurs when the accumulation of fallen leaves in the cities. To solve it, suggested the use of methane fermentation. This will allow to obtain a significant amount of biogas and slurry, which is a valuable fertilizer to improve soil fertility.
Keywords: опале листя; метанова ферментація; біогаз; активний мул; fallen leaves; methane fermentation; biogas; activated sludge; кафедра екології та екоменеджменту