Синтез функціоналізованих оксадіазолів - Сімурова, Наталія Вячеславівна; Майборода, Олена Іванівна; Скороход, Анастасія Русланівна (My University, 2016)
Нами розроблено стратегію синтезу оксадіазольного циклу, що містить зручне для модифікації хлорметильне угруповання. На основі одержаних оксадіазолів було синтезовано ряд 4-хлор-2-алкенамідів – сполук з потенційною біологічною активністю. Заміщені оксадіазоли застосовуються як фунгіциди, гербіциди, пестициди. We have been decoupled from the strategy of synthesizing the oxadiazole cycle, and we have to use it for the modification of chloromethylenegrins. On the basis of the existing oxadiazoles, a number of 4-chloro-2-alkenamides were synthesized-a spill-over of potent biologic activity. Заміщені оксаіазоли застасовуться yak fungicides, herbicides, pesticides.
Keywords: оксадіазол; алкенамід; фунгіцид; гербицид; пестицид; кафедра харчової хімії