Використання фосфоліпідної та білкової біологічно активних добавок при виробництві твердих сичужних сирів функціонального призначення - Стеценко, Наталія Олександрівна; Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна (My University, 2013)
В роботі запропонований спосіб виробництва твердого сичужного сиру із функціональними властивостями, збагаченого фосфоліпідами та білками. Фосфоліпіди вносять у вигляді біологічно активної добавки «Холін», а білки сироватки – у вигляді сухого концентрату. Has been proposed a method of cheese production with functional properties enriched phospholipids and proteins. Phospholipids are contribute as a dietary supplement "choline", and whey proteins - in the form of a dry concentrate.
Keywords: функціональні продукти; фосфоліпіди; сироватка; сир; functional foods; phospholipids; whey; cheese; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології оздоровчих продуктів