Гусятинська, Наталія АльфредівнаТетеріна, Світлана МиколаївнаРоманченко, Наталія МиколаївнаНечипор, Тетяна Миколаївна2016-09-232016-09-232015Застосування дезінфікуючого засобу «жавель-клейд» у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю / Н. А. Гусятинська, С. М. Тетеріна, Н. М. Романченко, Т. М. Нечипор // Харчова промисловість : науковий журнал. - К. : НУХТ, 2015. - № 18. - С. 65-70.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24174Досліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру- сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу «Жавель-Клейд», 0,0001...0,0003 % до маси тростинного цукру- сирцю.uk-UKкафедра біотехнології і мікробіологіїслизоутворювальні мікроорганізмидезінфекціятростиний цукор-сирецьклеровкаслизеобразующие микроорганизмыдезинфекциятростниковый сахар-сырецmucus doeth microorganismsdisinfectionraw cane sugarsugar-raw solutionкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра технології цукру і підготовки водиЗастосування дезінфікуючого засобу «жавель-клейд» у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцюArticle