Факторинг та перспективи його розвитку в Україні - Момот, Людмила Володимирівна (My University, 2014)
Стаття присвячена вивченню сутності факторингу та його особливостей, що дає можливість мінімізувати ризиків підприємства які пов’язані із погашенням дебіторської заборгованості. Досліджено, що послуги з факторингу в Україні надають переважно банки, хоча цією діяльністю також займаються і спеціалізовані факторингові компанії, які носять назву – фактор. Проаналізовано, що в Україні недостатньою мірою розроблене поняття інструменту факторингу через неоднозначність розуміння самої сутності факторингу та відсутності єдиної законодавчої бази щодо регулювання факторингових операцій. Виявлені переваги та недоліки ведення факторингу для підприємств – дебіторів та банків. This article is devoted to the study of the nature of factoring and its features, which makes it possible to minimize the risks associated with the Company that repayment of receivables. Investigated, that of factoring services in Ukraine is primarily provided by banks, although this activity is also engaged and specialized factoring companies, which are called - factor. Analyzes that Ukraine insufficiently developed the concept of factoring tool through understanding the very essence of ambiguity factoring and non-unified legal framework for the regulation of factoring . Advantages and disadvantages of doing factoring for companies - debtors and banks.
Keywords: факторинг; фактор; договір факторингу; дебітори; операція факторингу; factoring; factor; agreement of factoring; debtors; operation of factoring; кафедра обліку і аудиту