Спосіб виробництва збивних цукерок з підвищеним вмістом білкових інгредієнтів (Патент на корисну модель №112667) - Кохан, Олена Олександрівна; Кочерга, Яна Вікторівна; Дорожинська (Онофрійчук), Оксана Сергіївна (My University, 2016)
Спосіб виробництва збивних цукерок , що включає підготовку рецептурних компонентів, приготування рецептурної суміші та уварювання глюкозно-фруктозно-патокового сиропу,приготування розчину желатину шляхом розчинення його з водою; відновлення сухого концентрату сироваткових білків з водою, збивання відновленого піноутворювача з охолодженим глюкозно-фруктозно-патоковим сиропом та розчином желатину, додавання концентрату сироваткових білків у сухому вигляді разом зі смаковими та ароматичними добавками, формування цукеркових корпусів методом формування цукеркового пласту з поступовим охолодженням та нарізанням.Даний спосіб дає можливість створення збивних цукерок зі збільшеним вмістом білкових інгредієнтів з покращеними органолептичними показниками, агрегативно-стійкою піноподібною структурою, підвищеною харчовою цінністю, зниженою собівартістю. The method of production of whipped candies, which includes preparation of recipe components, preparation of recipe mixture and boiling of glucose-fructose-molasses syrup, preparation of gelatin solution by dissolving it with water; reconstitution of dry whey protein concentrate with water, whipping of reconstituted foaming agent with cooled glucose-fructose-molasses syrup and gelatin solution, addition of dry whey protein concentrate together with flavor and aroma additives, formation of candy bodies by the method of forming a candy layer with gradual cooling and cutting. This method makes it possible to create whipped candies with an increased content of protein ingredients with improved organoleptic indicators, an aggregate-resistant foam-like structure, increased nutritional value, and reduced cost.
Keywords: збивні цукерки; желатин; концентрат сироваткових білків; глюкоза; фруктоза; харчова цінність; whipped candies; gelatin; whey protein concentrate; glucose; fructose; nutritional value