Іванова, Марина ІгорівнаПоліщук, Галина Євгеніївна2020-06-122020-06-122020Іванова, М. Розробка нового виду сиркового десерту з карамельною патокою / М. Іванова, Г. Поліщук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 305.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31286Внесення до складу сиркового десерту патоки в кількості 15 % та какао-порошку в кількості 2 % надає продукту помірної солодкості та гарної консистенції, слабко-виражений шоколадний присмак, який гармонійно поєднується з кисломолочною основою. За комплексом показників якості у складі сиркового десерту рекомендовано застосовувати патоку карамельну у кількості 15 %. The addition of 15% molasses and 2% cocoa powder to the cheese dessert gives the product a moderate sweetness and good consistency, a weak chocolate flavor, which is harmoniously combined with the sour milk base. According to the set of quality indicators in the composition of the cheese dessert, it is recommended to use caramel molasses in the amount of 15%.сирковий десертcheese dessertкарамельна патокаcaramel flowкомплексний показник якостіcomprehensive quality indicatorкакао-порошокcocoa powderкафедра технології молока і молочних продуктівРозробка нового виду сиркового десерту з карамельною патокоюThesis