Дорохович, Антонелла МиколаївнаБабіч, Оксана ВікторівнаДорохович, Вікторія Віталіївна2016-02-082016-02-082007Патент 20733 UA, МПК А23G 3/00 (2007.02). Кекс безглютеновий / Дорохович А. М., Бабіч О. В., Дорохович В. В. ; заявник і власник Національний університет харчових технологій. - № 2006 07975; заявл. 17.07.2006; опубл. 15.02.2007, Бюл. № 2.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22135Запропонована заміна пшеничного борошна гречаним дозволяє вживати ці вироби хворим на целіакію, тому що білки гречаного борошна не викликають такої алергічної реакції як викликає глютен (білок, що притаманний пшеничному борошну). The proposed replacement of buckwheat flour allows the use of these products to patients with celiac disease because buckwheat flour proteins do not cause allergic reactions such as causing gluten (a protein that is inherent in wheat flour).uk-UKбезглютенове борошноцеліакіяцукоргречане борошнокекс безглютеновийкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівgluten-free floursceliac diseasesugarbuckwheat flourgluten-free cupcakeКекс безглютеновий (патент на корисну модель № 20733)Other