Стеценко, Наталія ОлександрівнаЦільніцька, А. О.Кутна, А. Ю.Сидоренко, Ю. В.2012-09-292012-09-292012Дослідження процесу мікрохвильового сушіння глоду / Н. О. Стеценко, А. О. Цільніцька, А. Ю. Кутна, Ю. В. Сидоренко // Здобутки, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : Всеукр. наук.-практ. конф. : матер. конф. - 2012. - С. 246-248.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3075Встановлено, що підвищення температури на кожні 20 0С практично вдвічі збільшувало швидкість набухання насіння льону на початковому етапі процесу. Найшвидше процес набухання протікав при температурі 60 0С, найповільніше – при 20 0С.Встановлено оптимальні умови проведення процесу набухання насіння льону: температура середовища – 60 0С; тривалість 22– хвилини. При цьому кількість поглиненої рідини становить 340 % до маси сухої наважки.uk-UKнасіння льонуфункціональний інгредієнтнабуханняхарчова цінністьflax seedsfunctional ingredientswellingnutritional valueкафедра технології оздоровчих продуктівДослідження процесу набухання насіння льону при різних температурахThesis