Банківські операції - Говорушко, Тамара Андріївна; Лановська, Галина Іванівна (My University, 2009)
Банківські операції — спеціальний курс, що охоплює питання діяльності комерційного банку: формування ресурсів банку; розрахунково-касові і кредитні операції; банківські інвестиції; операції банків з цінними паперами; операції в іноземній валюті, а також нетрадиційні банківські послуги. Предметом дисципліни є вивчення структури банківської системи України, принципів її функціонування, основних напрямів банківської діяльності, нормативних актів, що регламентують діяльність банків в Україні. Основна мета дисципліни - сприяння здобуттю студентами знань з банківської справи і засвоєння вмінь використовувати одержані знання при виконанні банківських операцій, пов'язаних з кредитуванням, розрахунками, фінансуванням інвестицій та наданням інших послуг. Banking operations - special course that covers the commercial bank : bank resources formation , settlement and cash and credit transactions , investment banking , banks transactions with securities , foreign currency transactions , and non-traditional banking services. The object of discipline is to study the structure of the banking system of Ukraine , the principles of its operation, the main areas of banking, regulations governing the activities of banks in Ukraine . The main purpose of the discipline - to promote students gaining knowledge in banking and mastering skills to use their knowledge in the performance of banking operations, credit related calculations, investment financing and other services.
Keywords: банк; bank; банківські операції; banking; банківська система; bankovskaya system; депозитні операції; deposits; кредитний портфель; loan portfolio; кафедра фінансів