Пневмоциліндр двосторонньої дії (Патент на корисну модель № 123420) - Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Кушнір, Олена Володимирівна (My University, 2018)
Корисна модель належить до пневмоприводів, зокрема поворотних пневмоциліндрів, і призначена для реалізації поступального і обертального руху в різноманітних приводах машин і обладнання. The useful model relates to pneumatic drives, in particular rotary pneumatic cylinders, and is intended for the implementation of translational and rotational motion in a variety of drives machines and equipment.
Keywords: пневмопривід; приводи машин; машинобудування; drives of cars; engineering; pneumodrive; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра технології цукру і підготовки води