Позитивний вплив плавання при захворюванняx хребта - Долиніна, Мила Милківна; Коляденко, Світлана Ананіївна (My University, 2023)
Проблема захворювань опорно-рухового апарату досить актуальна для студентського віку. Опорно-руховий апарат - це основа всього тіла, завдяки якій ми можемо пересуватися, приймати певні пози. Порушення та хвороби кістково-м'язової системи характеризуються больовими відчуттями (нерідко постійного характеру), зниженням рухливості, погіршенням моторики та функціональних можливостей, обмежують здатність людини до трудової діяльності, погіршують якість її життя. Виникає загроза не тільки здоров'ю, а й правильному формуванню молодого організму, який росте та розвивається. Оздоровчий та профілактичний ефект масової фізичної культури тісно пов'язаний із посиленням функцій опорно-рухового апарату, підвищеною фізичною активністю та активізацією обміну речовин [5]. Порушення та хвороби кістковThe problem of diseases o fthe musculoskeletal system is quiterelevant for students. The musculoskeletal system is the basis of the whole body, thanks to which we can move, take certain positions. Disorders and diseases of the musculoskeletal system are characterized by pain (often of a constant nature), reduced mobility, deterioration of motility and functional capabilities, limit a person's ability to work, and worsen the quality of his life. There is a threat not only to health, but also to the correct formation of a young organism that grows and develops. The health and preventive effectofmass physical culture is in extricably linked to streng the ning the functions of the musculoskeletal system, in creased physical activity and activati on of metabolism. (5) Disorders and diseases of the musculoskelet al system take a leading place among the factor sofdisability in the world.о-м'язової системи займають провідне місце серед факторів інвалідності у світі.
Keywords: плавання; рухова активність; swimming; motor activity; кафедра фізичного виховання