Спосіб виробництва фондану (Патент на винахід № 117717) - Гавриш, Андрій Володимирович; Іщенко, Тетяна Іванівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Блощинська (Дудкіна), Олена Олександрівна; Тернавська, Ірина Миколаївна (My University, 2017)
Спосіб виробництва фондану, який включає підготовку компонентів, розтоплення жирової компоненти, змішування компонентів, випікання рецептурної суміші, який відрізняється тим, що поверхнево-активну речовину вводять в розтоплене какао-масло при температурі 35-37°С, а потім отриману суміш какао-масла з поверхнево-активною речовиною вносять у підготовлену суміш всіх рецептурних компонентів і одразу ж направляють на випікання при температурі 200-220 °С протягом 7…8 хв. The method of production of a fondant, which includes the preparation of components, the melting of the fatty component, the mixing of the components, the baking of the recipe mixture, characterized as the surfactant is introduced into melted cocoa butter at a temperature of 35-37° C., and then a mixture of cocoa butter is obtained with the surfactant into a prepared mixture of all recipe components and immediately is sent for baking at a temperature of 200-220 ° C for 7 ... 8 min.
Keywords: поверхнево-активні речовини; гарячі солодкі страви; фондан; целіакія; surfactants; hot sweet dishes; fondant; celiac disease; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції