Формалізація процесу розвитку інтеграційної взаємодії - Мостенська, Тетяна Леонідівна; Скопенко, Наталія Степанівна (My University, 2013)
Запропоновано процедуру розвитку інтеграційної взаємодії, що представляє послідовність зміни етапів формування й розвитку інтегрованої системи, до основних із яких віднесено: доінтеграційний етап, етап виникнення регулярних зв’язків між окремими самостійними суб’єктами господарювання; етап появи взаємодії між самостійними суб’єктами господарювання на основі розвитку довгострокових зв’язків, етап квазіінтеграції, етапи прогресивної та внутрішньої інтеграції, етап дезінтеграції. Procedure of development of integration co-operation which presents the sequence of change of the stages of forming and development of the computer-integrated system is offered, to basic from which it is taken: the доинтеграционный stage, stage of origin of regular connections between the separate independent subjects of menage; stage of appearance of co-operation between the independent subjects of management on the basis of development of long-term connections, stage of квазиинтеграции, stages of progressive and internal integration, stage of disintegration.
Keywords: інтеграція; інтеграційна взаємодія; інтегровані структури; інтеграційні процеси; об’єднання; integration; integration co-operation; integrated structures; integration processes; associations; кафедра економіки праці та менеджменту