Дослідження процесу старіння пива - Кірієнко, Сергій Костянтинович; Мукоїд, Роман Миколайович; Хіврич, Борис Іванович (My University, 2024)
З кожним днем перед виробниками пива все гостріше постає проблема тривалого зберігання пива. Особливо великі компанії зацікавлені щоб термін придатності пива був максимально довгим. Сьогодні дуже складно вразити споживача якимось специфічним сортом пива, чи цікавим ароматом та смаком. Маленькі пивоварні в усьому світі виробляють тисячі унікальних сортів, як місцевого значення так і відомих усьому світу. Але оригінальний смак такого пива можна відчути тільки приїхавши в регіон де його виготовляють.

The problem of long-term storage of beer is becoming increasingly acute for beer producers every day. Especially large companies are interested in the shelf life of beer being as long as possible. Today, it is very difficult to impress the consumer with a specific type of beer or an interesting aroma and taste. Small breweries around the world produce thousands of unique varieties, both local and world famous. But the original taste of such beer can be felt only after arriving in the region where it is produced.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; тривале зберігання; пиво; смак та аромат; старіння пива; long-term storage; beer; taste and aroma; aging beer