Регулярна насадка для тепломасообмінних апаратів (Патент на винахід № 32505) - Марценюк, Олександр Степанович (My University, 2000)
Винахід відноситься до конструкцій регулярних пакетних насадок для тепломасообмінних апаратів і дозволяє підвищити ефективність масообміну та стабілізації розділювальної здатності при зміні навантажень по рідині і газу. Насадка має вертикальні листи з зубчастими отворами, розміщеними горизонтальними рядами в шаховому порядку. Верхні краї отворів мають зубці. Між горизонтальними рядами отворів розміщені гофри.
Keywords: пакетна насадка; тепломасообмінні апарати; зубчасті отвори; гофри; packet packing; heat and mass-transfer apparatuses; toothed holes; corrugations; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв