Збір на обов’язкове державне пенсійне страхування: правове регулювання і бухгалтерський облік - Ткаченко, Надія Марківна (My University, 1999)
У статті досліджено розмір пенсій в Україні, заборгованість з їх виплат, нестачу коштів для виплат пенсій, погашення заборгованості, призначення пенсій без урахування стажу роботи, розмір мінімальної і максимальної пенсії, кількість пенсіонерів в Україні, середній розмір пенсій на одного пенсіонера, щомісячна потреба коштів для виплати пенсій, відношення до максимальної пенсії (разів). Запропоновано схему операцій бухгалтерського обліку на обов’язкове державне пенсійне страхування.
Keywords: пенсійне страхування; пенсійна заборгованість; бухгалтерський облік; pension insurance; pension debt; accounting; кафедра обліку і аудиту