Розробка рецептур морозива з фруктозою на основі повного факторного експерименту - Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Пухляк, Анастасія Григорівна (My University, 2005)
Проведений аналіз технологічної системи, а саме, підсистема дозрівання суміші морозива з фруктозою. Встановлено, що головними керуючими параметрами даної підсистеми є: масова частка жиру, сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ) та фруктози. Визначено оптимальний склад рецептурних компонентів вершкового морозива з фруктозою. The analysis of the technological system, ie, a subsystem of ripening cream mixture with fructose. It was established that the main control parameters of this subsystem are: mass fraction of fat, skimmed milk residue (SZMZ) and fructose. The optimal composition of prescription ingredients with ice cream fructose
Keywords: морозиво; ice cream; цукрозамінники; sweeteners; фруктоза; fructose; системний аналіз; system аnalysis; кафедра технології молока і молочних продуктів