Ринок пива і системи розподілу з урахуванням тенденцій, що склалися - Розумей, Світлана Борисівна (My University, 2015)
У статті розглянуто основні тенденції розвитку українського пивного ринку, визначено причини спаду виробництва й споживання пива. Проаналізовано системи розподілу основних гравців українського ринку пива. Визначено, що всі підприємства пивної галузі для збуту своєї продукції застосовують канали дистриб ’юції, роздрібних торгівців та HoReCa, практично не використовуючи фірмову торгівлю. На основі досвіду світових пивних компаній запропоновано шляхи подальшого удосконалення розподільчих систем пивоварних підприємств.
Keywords: кафедра маркетингу; ринок пива; виробник; система розподілу; дистриб’ютор; beer market; producer; distribution system; distributor; роздрібний торговець; retailer