Кобець (Задорожня), Олена СергіївнаЧернуха, Наталія ПетрівнаАндрусик, Марія АндріївнаАрпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна2018-04-062018-04-062016Дослідження вмісту поживних і біологічно-активних речовин в клітковині / О. С. Кобець, Н. П. Чернуха, М. А.Андрусик, О. В. Арпуль // Научный взгляд в будущее. – Выпуск 4, Том 2. – Одесса : КУПРИЕНКО СВ, 2016. – С. 50-54.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26887У статті обґрунтовано можливість використання клітковини пшеничної, яблучної та какао для підвищення вмісту харчових волокон у раціоні людини. Встановлено, що досліджувана сировина містить велику кількість ХВ, що дає можливість використовувати її у якості функціонального інгредієнта. Досліджено фракційний склад клітковини та визначено, що основну її частину складає целюлоза та геміцелюлоза. The article possibility of using fine fiber, apple and cocoa to improve the content of dietary fiber in the human diet. The studied materials contains a large number of mines that enables its use as a functional ingredient is established. The composition in fiber fraction is studied and determined that the main part of it is cellulose and hemicellulose.otherхарчові волокнаfiberклітковинаcelluloseхарчуванняfoodкафедра готельно-ресторанної справиДослідження вмісту поживних і біологічно-активних речовин в клітковиніArticle