Пристрій для перевантаження дек візка роторної печі (Патент на корисну модель № 124394) - Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій Володимирович; Деренівська, Анастасія Василівна (My University, 2018)
Пристрій перевантаження дек візка роторної печі має пристрій захоплення дек, механізм переміщення дек та проміжний приймальний стіл. Пристрій захоплення дек складається з рами із напрямними, кількість яких узгоджено з кількістю дек у візку печі. У конструкції механізму переміщення дек застосовано робот-маніпулятор. У конструкції проміжного приймального столу використано привідний механізм з поліклинопасовими передачами. The device for loading the baking tray of the trolley of the rotary kiln has a device for gripping the baking tray, a movement mechanism for the baking tray, and an intermediate receiving table. The device for gripping the baking tray consists of a frame with guides, the number of which is coordinated with the number of baking tray in the stove. In the construction of the mechanism for moving the baking tray, a robotic manipulator is used. In the design of the intermediate receiving table, a multiple-V-belt drive is used.
Keywords: робот-маніпулятор; пристрій захоплення; пристрій перевантаження; дека; візок; robot manipulator; gripping device; overload device; baking tray; trolley; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки