Дослідження фізико-хімічних показників ліпідовмісних фракцій - Колеснік, Кира; Ярмоленко, Олександра Олексіївна; Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2018)
Показники заломлення ліпідовмісних зразків жиру знаходяться у діапазоні 1,3640-1,3642. Дослідження оптичної густини встановило наявність пігментів, для яких поглинання світлового променя припадає на 340,2 нм. Refractive indices of lipid-containing fat samples are in the range of 1.3640-1.3642. The study of the optical density established the presence of pigments for which the absorption of the light beam falls on 340.2 nm.
Keywords: олія; oil; віск; wax; жир; fat; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів