Сидорук, Дмитро СергійовичЛевківська (Музика), Тетяна МиколаївнаБендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна2024-10-292024-10-292023Сидорук, Д. С. Удосконалення технології виробництва пасти з гарбуза / Д. С. Сидорук, Т. М. Левківська, О. В. Дущак // Продовольча та екологічна безпека в умовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України і світу, присвяченаї 125-річчю Національного університету біоресурсів і природокористування України : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 25 травня 2023 р. – Київ : НУБІП, 2023. – С. 568–570.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45227Було розробленно технологію виробництва пасти з гарбуза. Встановлено, що теплове оброблення сировини в полі НВЧ сприяє збереженню вітамінів на 90-95%. Додавання до гарбузового пюре інших видів вітаміновмісної сировини, такої як пюре з моркви, солодкого перцю, обліпихи та ін. дозволяє тримати пасту зі значною кількістюі барвних речовин, вітамінів, пектинових речовин та клітковини.A technology for the production of pumpkin paste was developed. It was established that heat treatment of raw materials in the microwave field contributes to the preservation of vitamins by 90-95%. Adding other types of vitamin-containing raw materials to pumpkin puree, such as carrot, sweet pepper, sea buckthorn puree, etc. allows you to keep the paste with a significant amount of coloring substances, vitamins, pectin substances and fiber.ukкафедра технології консервуваннягарбузпюретеплова обробкаполе НВЧпастаpureeheat treatmentmicrowave fieldpastaУдосконалення технології виробництва пасти з гарбузаThesishttps://orcid.org/0000-0001-7214-6584https://orcid.org/0000-0002-9811-3286